Vill ha ett hälsosammare liv – testar KBT i Lidköping

Vill ha ett hälsosammare liv – testar KBT i Lidköping

Hejsan på er

Jag ska berätta något för er, nämligen att jag ska testa KBT för att få hjälp att sluta röka. Jag vet inte om det är rätt metod men jag tänker att det kan vara värt att testa. Jag har kommit i kontakt med en mottagning i Lidköping som jobbar med KBT och fått tid där imorgon eftermiddag. Jag har aldrig testat varken KBT eller någon annan form av terapi någon gång så jag är både förväntansfull och lite nervös.

Det är inte första gången jag försökt sluta röka men det är första gången som jag tar professionell hjälp så hoppas att det här kan fungera. Det var när jag träffade min nya pojkvän som jag kände att det var dags att sluta. Han varken röker eller snusar så han har ju ganska ont av det och jag kan förstå honom, röker man inte själv så är det inte särskilt trevligt. Han är så klart glad att jag nu verkligen gör ett seriöst försök och jag vill verkligen sluta, både för hans och min skull. I vissa situationer är det lättare att låta bli än andra och jag vill ha hjälp att komma över den tröskeln så att jag kan kontrollera det där suget.

Min pojkvän har lovat mig en resa om ett år om jag slutar och håller mig rökfri, det är ju en bra morot även om det i första läget inte riktigt hjälper för att hålla mig från det. Jag har hört andra som blivit hjälpta med allt möjligt tack vare KBT, både typ spelberoende och fobier. Det ska som sagt bli väldigt spännande att testa och jag känner mig öppen och redo för en förändring. Nu önskar jag er en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen. Kram på er!


Kommentarer är stängda.