Fokusera på hälsan

Fokusera på hälsan

Hejsan hoppsan alla läsare! Då var jag tillbaka med ännu ett inlägg och den här gången kommer samtalsämnet var hälsa. Jag tänkte ta upp allt från träning och kost till massage. Det blir lite gott och blandat helt enkelt. Hälsa är väldigt viktigt, både fysiskt men även mentalt. Det gäller att ge sig själv rätt förutsättningar för att må bra och man det krävs faktiskt inte särskilt mycket från ens egen sida. Jag vill säga att min hälsa är god, den är givetvis inte perfekt men jag känner ändå att jag mår bra och att min kropp är i ett gott skick. För att hålla mitt välmående uppe så ser jag till att träna någon gång i veckan. Det är inte några gympass eller liknande utan jag brukar gå ut på en längre promenad alternativt ta en löprunda, mer än så krävs inte för mig. Samtidigt som jag håller koll på motionen så ser jag till att ha en varierande kost utefter kostcirkeln. Givetvis blir det någon pizza eller en hamburgare då och då men överlag så försöker jag tänka på vad jag stoppar i mig för mat. På veckodagarna lagar jag matlådor istället för att käka ute, då kan jag lyxa till det lite mer på helgerna. Tallriken består alltid av mycket grönsaker och så här års är det faktiskt riktigt gott med sallader. Att ha en hälsosam kost är inte jättesvårt egentligen, det bara att skippa skräpmaten och kanske lägga till extra grönsaker vid sidan av tallriken. Sen tycker jag naturligtvis att man ska unna sig skräpmat någon gång ibland om man känner det behovet. Massage är ett annat sätt för att hålla hälsan i behåll. Det är en perfekt behandling om man är inne i en stressande period eller om man har utsatt kroppen för mycket belastning, massage gör bara nytta och framförallt så är det väldigt skönt.  


Kommentarer är stängda.