Ett hälsosammare liv och sol i Stenungsund

Ett hälsosammare liv och sol i Stenungsund

Hej på er alla fina följare

Här i Stenungsund är det en riktigt härlig vårdag idag! När det är början på ett nytt år så brukar ju många vilja skaffa sig ett hälsosammare liv och motivationen är på topp … i ungefär en månad eller två. Det är så många som går in för hårt från att kanske knappt tränat någonting och inte tänkt alls på kosten till att de ska förändra allt. Det brukar inte vara så många som klarar av det.

Jag tror att om man vill ha ett långsiktigt hälsosammare liv så behöver man hitta ett tillvägagångssätt som känns bra och som fungerar även under en längre period, så att man håller i motivationen. Ofta är det ändå så att när man väl börjar och märker framstegen så kommer mycket av energin att fortsätta av sig självt. Om man inte tränat alls eller väldigt sällan kanske det inte är så rimligt att man plötsligt kommer orka eller vilja gå och träna flera gånger i veckan, i alla fall inte under en längre period. Då är det bättre att börja med en promenad varje dag och någon form av träning en eller två dagar i veckan.

Sen kan man ju även ta hjälp av en kostrådgivare eller liknande för att få hjälp med kosten, för den är om än ännu viktigare att få koll på när man vill få ordning på sin kropp och skaffa ett hälsosammare liv. Oavsett om det handlar om att gå ner i vikt, gå upp i vikt eller hitta en jämn viktbalans. Jag har gjort samma misstag som så många andra flera år i rad men i år hittade jag en mer lagom balans och har istället lyckats behålla motivationen och det börjar till och med bli vissa rutiner som satt sig väldigt bra. Det känns väldigt bra!

Vill egentligen med det skicka lite pepp och motivation till de som känner att de behöver det så här en bit in på året. Kram på er!


Kommentarer är stängda.