Starta din egen träningsblogg enkelt

Idag kryllar det av olika träningsbloggar på nätet och av god anledning. Inte bara är det kul att skriva om utan det kan också fungera lite som en träningsjournal där man kan följa sin egen utveckling och veta att det man skrivit inte försvinner om man exempelvis skulle tappa bort telefonen. Att starta sin egen blogg är med dagens teknik hur enkelt som helst. Det finns oändligt med olika plattformar man kan använda sig av, både gratis och sådana som kostar pengar.

Här på Gluteus.se använder vi oss av WordPress vilken är en favorit hos många. Nästan en fjärdedel av alla hemsidor på internet är faktiskt skapta med WordPress så det är mycket mer än bara en bloggplattform. Anledningen till att vi föredrar att blogga i WordPress är att det är så fritt. Det finns tusentals olika gratisteman och användbara tillägg att utnyttja. Enkelt är det också, ingen kodning eller frustration utan allt sköts via en smidig administratörpanel.

Vill man blogga i WP så kan man gå tillväga på två olika sätt. Antingen kan man skapa en blogg på WordPress.com. Det fungerar lite mer som en vanlig bloggplattform där man får ett namn som exempel.wordpress.com och man är ganska begränsad i vad man kan göra. Vill man däremot ha en större frihet sa kan man använda sig av WordPress.org, vilket vi gör.

Det fungerar så att man måste skaffa ett webbhotell att ha sidan på själv. Var inte rädd att det skulle kosta massa pengar. Du kan få ett år med domännamn för någon hundralapp om du bara ska ha en personlig blogg. Det är väldigt enkelt att installera allting också. Efter man köpt ett domännamn + webbhotell får man ett mail med inloggningsuppgifter till sin panel där man sedan snabbt kan gå in och installera WordPress med ett klick. Vill du hitta ett billigt webbhotell kan du gå in och jämföra de svenska alternativen på http://JämförWebbhotell.nu.

När du har installerat din blogg är det bara att börja skriva. Lite roligt är det också att sitta och bläddra bland alla gratisteman man kan använda sig av för att ge bloggen ett mer personligt uttryck. Lycka till med bloggandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *