Rätt mobilabonnemang för musik under träningspasset

De flesta jag ser på gymmet har hörlurarna isatta under träningspasset och jag är inget undantag. Jag brukar passa på att lyssna igenom nya album av favoritartister eller möjligtvis en ljudbok medan jag tränar. En halvtimme på crosstrainern kan flyga förbi snabbt med en spännande ljudbok vill jag lova. Någon jag har märkt av dock är att det krävs en hel del surf då mitt nuvarande gym faktiskt inte har någon gratis Wi-Fi-anslutning på plats. På grund av detta började jag kolla upp hur mycket surf som ingick i mitt nuvarande mobilabonnemang och vad jag betalar för det. Det visa sig att mitt abonnemang var ganska så gammalt och jag betalade nästan 500 kr i månaden för mesiga 1.5 GB surf.

En vän rekommenderade att jag skulle gå in och kolla på Mobilabonnemanget.nu efter andra alternativ och då insåg jag rätt så snabbt av jag blev genomlurad av min gamla operatör. För mitt nya abonnemang betalar jag under 200 kr och får en fyrdubblad mängd surf. En otrolig skillnad och jag får lite ångest av att tänka på hur mycket jag har betalat i onödan till min förra operatör.

Vilken surfmängd som behövs

Denna fråga är ju såklart väldigt svår att svara på för det beror ju helt på hur mycket man använder telefonen. Jag vet i alla fall att mina 6 GB just nu räcker gott och väl till musik, ljudböcker och podcaster under mina träningspass. Brukar till och med ha nästan hälften kvar vid månadens slut så hade klarat mig med ett lite mindre. Däremot kan det vara dyrt om man behöver köpa till extra surf varje månad.

Ett tips som kan dra ner surfen som krävs något enormt är att passa på att spara ner sina låtar, ljudböcker och podcaster offline när man är hemma och har Wi-Fi. Det är ju i princip bara själva streamingen som kräver mycket surf. Sedan kräver ju detta en del planering om man som jag vill lyssna på tidigare helt okänd musik under träningspassen. Samtidigt nu när jag har 6 GB i månaden så behöver jag inte planera för det utan det är hellugnt ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *