Jämför mobilabonnemang för träningen

De stora teknikföretagen idag har en stor marknad hos de som tränar. Vi vill kunna maximera våra resultat och kunna hålla koll på våra framsteg och detta är möjligt med all denna nya teknik. Men vilka av alla dessa innovationer är det värt att satsa på?

Hårdvara, smarta klockor och aktivitetsband

Det blir vanligare och vanligare att de stora mobiltillverkarna släpper så kallade smartklockor. En kompakt version av en mobiltelefon som bärs runt handleden som har alla möjliga funktioner i form av en klocka med touchskärm. Till dessa klockor köps antingen ett separat SIM-kort eller ett mobilabonnemang som hör ihop med ens vanliga, vilket är det med flest fördelar, se till att jämföra mobilabonnemang för att hitta det bästa.

Några saker att tänka på är att se till att ens mobilabonnemang är utan uppsägningstid så du har chansen att byta om du vill skaffa en smartklocka då ens krav på ett mobilabonnemang då kan ändras eftersom saker som mer surf
kan komma att ha betydelse. På det sättet kan du hitta bästa mobilabonnemanget för dig som tränar. Klockorna har också funktioner som ska kunna hålla koll på användarens hälsa. Pulsmätare och stegräknare är ofta standard i dessa och de läser av data under dagen för att kunna ge rapporter om ex. sömn, träning och vardagsmotion. Dessa rapporter får användaren direkt i klockan eller i sin mobil och kan sedan förbättra sin hälsa utifrån resultaten.

Mobil med bra mobilabonnemang hjälper tjejens träning
Smartklockorna kan vara ganska dyra om man vill ha en med alla funktioner så som en smartphone, men ett billigare och mer hälsoinriktat alternativ är aktivitetsband. Dessa bärs också runt handleden men ofta utan en skärm. De samlar samma data som smartklockorna om användarens vanor, rörelsemönster, steg och puls och detta skickas konturenligt till användarens telefon där datan kan analyseras. Aktivitetsarmbanden är ett bättre alternativ för den som vill ha ett verktyg endast för träning och hälsa och inte känner att den behöver alla extrafunktioner som en smartklocka har.

Mjukvara, appar

Ni har hört det förut och får nu höra det igen, det finns appar för allt. Men just
apparna för träning och hälsa har de senaste åren helt exploderat. Allt ifrån appar som motiverar en att springa med ljud av zombier som jagar en till appar för att hitta innehållsförteckningar finns idag tillgängligt, och ofta gratis. Just träningsappar finns i många olika utföranden. Vad sägs om ett träningsschema eller enkla träningsrutiner som beskrivs med tydliga animeringar och med interaktiva ljud? Eller kanske en app för att logga antalet reps och sets under ett besök på gymmet? Mat och näring går också att hålla koll på via appar. Att räkna kalorier eller se över näringsinnehåll i
maten har aldrig varit så enkelt som det är nu med alla dessa appar.
Något som inte får glömmas bort är den mentala hälsan. Idag finns appar som
hjälper en att varva ner och minska på stress genom ex. mindfulness och guidad meditation. Att ta några minuter varje dag till att andas och bara vara kan ha stor positiv påverkan på hälsan, och tack vare dessa appar och ett mobilabonnemang med bra surfmängd så kan det ske vart och när som helst; hemma efter jobbet, på bussen på väg till skolan eller under lunchen.

Jogging vader

Apparna och enheterna så som smartklockorna och aktivitetsarmbanden kan kopplas samman och då hjälpa en ytterligare i det vardagliga livet. Träningsapparna kan skicka påminnelser som syns direkt på handleden och aktivitetsarmbanden kan ge information om ex. brända kalorier under ett träningspass och aktivitetsnivåer under dagen till träningsapparna för att de ska kunna ge dig rekommendationer för att leva ett hälsosammare liv. Så, som ett avslut, vill man investera i sin hälsa så vänd dig gärna till de tekniska och mobila hjälpmedlen som finns i kombination med ett bra mobilabonnemang för att det ska fungera så smidigt som möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *