Gör kropp & plånbok en tjänst med bläckpatron

Bläckpatronerna används överallt utan att vi egentligen lägger någon större tanke vid det. Vi använder dem i hemmet, på jobbet, i skolor och till och med på gymmet vid till exempel utskrifter av avtal. Det är ett ständig skrivande vilket medför att patronerna tar slut och behöver bytas ut. Hos mig tog en patron slut i veckan. Vad gör man då?

Köp en ny, billig bläckpatron genom jämförelse

Det är lika bra att börja med att köpa en ny patron, så att du inte sitter där nästa vecka utan bläck i skrivaren. Det är en typisk sak som man gärna glömmer, förutsatt att man inte tar tag i det på direkten. Jag ville inte heller betala mer än vad jag behövde, och därför twittrade jag snabbt ut följande: ”Ska köpa ny bläckpatron, var gör jag det billigast? #pratapengar”. Efter ett par minuter svarade en Johanna att det berodde på lite olika faktorer, men att jag skulle kolla in http://billigabläckpatroner.nu för att hitta det bästa priset. En bra idé visade det sig, för där kan man se alla återförsäljares priser. Lite som Pricerunner för bläckpatroner.

Förena nytta med nöje – spring och återvinn

Springa för återvinning

Då var det dags att göra sig av med den gamla, använda delen. Det många inte vet är att bläckpatronerna i sig inte är miljöfarliga. Det är om man hanterar dem på fel sätt som det lätt kan bli dåligt. Det är därför du ska Det bästa är om återförsäljaren tar emot använda patroner, för i sådana fall kommer de fyllas upp och användas igen. För att ta reda på om det är dit du ska vända dig kan du enklast ta kontakt med återförsäljaren och fråga. Det ska också framgå i förpackningen om de tar emot använda patroner eller inte.

Är det så att du får ett nej på den vägen finns det dock ännu en utväg för den löpsugne. De flesta som bor i en tätort har mellan 3-10 km till närmsta återvinningsstation. Eftersom du måste komma hem också får vi dubblera det, och vips så har du en sträcka som kan bli rätt så bra för en löptur. Är det istället så att du föredrar lite kortare sträckor kan du alltid ta bussen åt ena hållet, eller gå halva vägen. Gång är faktiskt ett utomordentligt tillvägagångssätt för alla som vill bränna lite fett eller bara få igång kroppen. Se det som en lugn uppvärmning på väg till återvinningen, och jogga hem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *