Glasögon eller linser vid träning?

Konditionsträning kan vara både underbart och hemskt. Personligen måste jag minimera alla saker som gör det jobbigare för att orka ta en löprunda en dag när jag känner mig lite tröttare än vanligt. Något som i alla fall jag tycker gör springandet betydligt jobbigare är glasögon. De immar, man kan inte torka av svetten i pannan enkelt och de stannar ju aldrig på plats. Har jag inte på mig glasögonen dyker huvudvärken upp snabbt som attan, så att springa utan är inget alternativ för mig.

När jag har delat med mig av detta problem till vänner så har de kollat på mig som om jag vore en idiot. ”Men använd dig av linser då”, det var som en skänk från ovan när jag hörde det. Jag har alltid trivts med mina glasögon och tanken på att sätta i linser har alltid varit något skrämmande. Därför har jag aldrig skaffat mig kontaktlinser. På senare tid har jag ökat mängden konditionsträning och verkligen fått nog med problemen glasögonen tar med sig. Därför gick jag till min optiker och prövade kontaktlinser för första gången för bara några månader sedan. Visst var det lite obehagligt att sätta i men när de väl är på plats är det inga problem alls. Kontaktlinser kan ju vara ganska dyrt att köpa i butik dock så jag sökte efter märket på Google och hittade jämförelsetjänsten http://BilligastLinser.nu. Där kan du se priserna från en rad av redan billiga återförsäljare och på så sätt alltid betala det billigaste priset.

Jag kan meddela att löprundorna på senaste tiden faktiskt blivit betydligt mindre jobbiga då jag kunnat fokusera på andningen istället för att rätta till glasögonen stup i kvarten. Nu kanske det bara är jag som tog sådan tid på mig att komma till insikten om kontaktlinser. Är det inte det däremot så rekommenderar jag verkligen er att pröva. Obehagskänslan av att sätta i linserna försvinner efter bara några gånger. Tack och hej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *